Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Σύνταγμα

Υπάρχουν μερικοί άγραφοι νόμοι που διέπουν τον αστικό βίο. Δεν κοιτάς κανέναν στα μάτια. Δεν παρατηρείς τίποτα για πολλή ώρα. Δεν πληκτρολογείς απροκάλυπτα το πιν στο έι-τι-εμ. ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ.
Κι εντάξει, το Σύνταγμα είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Της χώρας. Του σύμπαντος, σου λέω εγώ [νοτ]. Κι άντε βγήκες για βόλτα. Είναι ανάγκη να την ξεκινήσεις από το σταθμό του μετρό; "Κοίτα Βασίλη τι ωραία ψευδοροφή!"; Την παλεύεις; Ασ'τον λίγο απ'το αγκαζέ, να ξελαμπικάρει κι ο άνθρωπος και δεσ'τον με αλυσίδα αφού βγεις απ'το σταθμό. Δε με νοιάζει. Με νοιάζει μόνο να βγω απ'το σταθμό. Ναι, έχει ωραία ντεκορασιόν, αν θες να τη θαυμάσεις πήγαινε απ'τις σκάλες. Τις ακίνητες, όχι τις αεικίνητες.
Ο εφιάλτης συνεχίζεται στην Πανεπιστημίου, λυπηθείτε με. Κλασσικά [κι αγαπημένα] ανοιχτή η ομπρέλα παραλίας, ανέμελο το περπάτημα αλλά, μαντάμ, βρίσκεστε κάτω από υπόστεγο. Τι χρωστάω εγώ που δεν έχω ομπρέλα να βρέχεται όλο το είναι μου; Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό το σαδιστικό βίτσιο, θα είμαι ευγνώμων. Μία το προχώρησε σε ένα επίπεδο παραπάνω και μου ψάρεψε το σκούφο με την ομπρέλα. Καθώς έβλεπα το σκούφο να με αποχαιρετά, τρέχω να τον προλάβω. Τον ξεγαντζώνω απ'την ομπρέλα της κυρίας, η οποία με κοιτούσε απαθής. Εμπλακήκατε; Χέστηκα. "Είστε ηλίθια, καλημέρα σας", της λέω και μένει να με κοιτάει με απορία.
Εμ είσαι ηλίθια, αγάπη μου. Αν είναι έτσι, άνοιγέ τη τη ρημάδα και μέσα στο σπίτι, ολ ντέι λονγκ, ολ νάιτ λονγκ. Αλλά όχι, ξέχασα. Η ανοιχτή ομπρέλα μέσα στο σπίτι είναι γρουσουζιά. Για την ανοιχτή ομπρέλα κάτω από υπόστεγο που είναι μαλακία, γιατί δεν έχει βγει κάτι; Κάτι σε γνωμικό, σε ρήση, σε οτιδήποτε τέλος πάντων;
Εκτός όλων αυτών, γιατί δερνόμαστε; Δηλαδή.. το ξύλο που'χω φάει τις τελευταίες μέρες ειδικά στην Ερμού, δεν περιγράφεται! Χτανκ με τη σακούλα, μπνταγκ με την τσάντα, φσατ με το φουλάρι.. στο τέλος θα γίνω οσιομάρτυς και θα μυροβλήσω. Οι φωτογραφίες μου σε μασπέις και φέσμπουκ θα δακρύζουν ασταμάτητα και λαοθάλασσα θα προσκυνά καθημερινά το σκήνωμά μου. Εκτός αν αναληφθώ εις τους ουρανούς ξαφνικά εκεί που περιμένω το λεωφορείο -είναι κι αυτό μια τακτική μαρτυρίου- οπότε δε θα έχουμε σκήνωμα. Ντεζολέ.

6 σχόλια:

  1. Βρε καλό μου παιδί πάνε βόλτα τέτοιες μέρες στα Συντάγματα και στις Ερμούδες;

    By the way μήπως πέτυχες το Σάντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας πρότεινα κάτι εξτρίμ. Χρονιάρες μερες να κυκλοφορείτε με τισέρτ (επάνω από το κολλεγιακό) που θα αναγράφει: "βλάχοι, ή στην επαρχία ή στην Αυστραλία". Και κάθε φορά που θα σας επιτίθενται με ομπρέλες και τσάνται να προτάσσετε τα στήθη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Αβάδιστη, δεν είχα καθοδήγηση ποτέ στη ζωή μου και να, τώρα λούζομαι την ανεξαρτησία μου. Καθοδηγήστε με [πριν με κανιβαλίσουνε]. Σάντα δεν πέτυχα -εκτός κι αν κάπου τον έχασα μέσα στην κρισάρα μου. Θέτε να του πω κάτι όταν τον δω; Γιατί θα τον δω.
    Αγαπητή Πασταφλόρα, ζε νε σε πα. Έτσι που ήμανε χθες, το μόνο που έκανα ήταν να εξαπολύω κατάρες [εσωτερικά] και να καπνίσω σαν να μην υπάρχει αύριο [εξωτερικά]. Την επόμενη φορά θα ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nέε μου μην ανησυχείτε, θα σας αναλάβουμε με τη Φλοράνς στο θέμα της καθοδήγησης και ΚΑΜΙΑ δε θα τολμά πλέον να σας ομπρελίζει το σκούφο σας!

    Περαιτέρω...ναι όταν δείτε το Σάντα να του πείτε ότι είναι μεγάλη λέρα! Κι ότι τέτοιος που ναι σιγά μην κάτσω και τον περιμένω. Εχω πρόσκληση για ρεβεγιόν από τον κακό το λύκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ [στενάζω] σας ευχαριστώ! Θα μου κάνετε και ολικό ρετούς στο ιστοσαλόν; Είμαι βαθύτατα συγκινημένος!
    Αν θέτε, μπορώ να τόνε φτύσω στα μούτρα. Δεν τις σηκώνουμε τις προσβολές εμείς οι βόρειοι [και επίσης τη ροχάλα για τέτοια χρήση την έχουμε σε ετοιμότητα μονίμως].
    Εγώ θέλω πρόσκληση για ρεβεγιόν απ'τον κύριο πορνόγερο. Δεν έχει εμφανιστεί τελευταία και νοιώθω λίγο μόνος. Ένα κενό, ένα κάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23.6.11

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAXAXAXXA ma poses fores 8a to piasoume ayto to 8ema?afou OLOI malakizontai!!!
    (8ymisou ti soutia eixame riksei emeis oi dyo otan tsatistikame me to "eimaitosokiouriapouoxitapeinozwyfioden8akanwakrigiatinpartisoukainaxaswtovimavarkastogyalopoumedeixneiypergkomena" !!!!!!!!!!!!!!!STA DIALA

    bahaha(diavolika xerakia)

    δεππυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή