Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ουυυ...καμαράααντ..κομ, βρε, κομ.

Το ένστικτο της μάνας είναι γνωστό. Βέβαια στην περίπτωσή μου υπάρχουν δύο παράγοντες που διαφοροποιούν το όλο κόνσεπτ ριζικά: η μάνα μου είναι επίσης υδροχόος κι εγώ είμαι η μάνα μου. Επομένως, τι ένστικτο και παπαριές, δεν ήθελε και πολύ για να μου συστήσει μια φίλη της θέραπιστ που θα μου έκανε, λέει, γκεστάλτ.
Στο άκουσμα και μόνο της λέξης γκεστάλτ, φαντάστηκα μια φράου με σαδομαζό στολή [δερμάτινα, μάσκα, μπότες βέρμαχτ] και μαστίγιο, που θα με μαστίγωνε και θα με έδερνε ουρλιάζοντας σε άπταιστα γερμανικά "Ήσουν κακός καταθλιπτικός*! Σου αξίζει μία σοβαγή τιμωγία!". Σλατς-άουτς.
Αντί της φράου, με υποδέχτηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περσόνα, σκορπιός με σκορπιό, με την οποία σκοπεύω να συνεργαστώ με αγαστή σύμπνοια και να λύσω το υπαρξιακό αλαλούμ μου [το οποίο βέβαια τελευταία μου χαρίζει στιγμές ηχηρού και πηγαίου γέλωτος, που σημαίνει ότι επανήλθα στα νερά μου και ότι μπορώ να γίνω βετζετέριαν].
Φυσικά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι στο διάολο είναι αυτό το γκεστάλτ. Προφανώς έψαξα στο φωτεινό παντογνώστη γκούγκολ, όπου μεταξύ άλλων βρήκα αυτό: Οικοδομώντας γνωστικοσυναισθηματικά ένα Γκεσταλτ δίνουμε νόημα σε αυτό που μας συμβαίνει.
ΔΕΝ
ΚΑΤΑΛΑΒΑ
ΧΡΙΣΤΟ
Ούτε Αλλάχ. Ευελπιστώ πως θα μάθω, συν τω χρόνω. Πέραν αυτού, έρχεται η Ute Lemper, τα ρούχα που άπλωσα θα στεγνώσουν τον Απρίλιο, ο λάπτοπας με ζεσταίνει περισσότερο απ'το καλοριφέρ και στα ικέα το μόνο που δεν πουλάνε [ακόμα] είναι το μουνί της μάνας τους. Που θα το δω να συμβαίνει κι αυτό: "KLAPPARMUN μουνί μάνας 8,90"

Ακολουθεί υποσημείωση:
*Καταθλιπτικός: κατά το "μια φορά δαπίτης, για πάντα δαπίτης" -που άκουσα προ αμνημονεύτων στην τηλεόραση- υπάρχει το "μια φορά σε κατάθλιψη, διά βίου καταθλιπτικός". Ο καταθλιπτικός δεν τελεί μονίμως υπό κατάθλιψιν, απλώς έχει τη ροπή. Άλλωστε η κατάθλιψις είναι αυτοτροφοδοτούμενη και τα λοιπά και τα λοιπά. Δε θα παραληρήσω.

12 σχόλια:

  1. Αν και δεν πιστευω στα ζωδια πρεπει να ομολογισω οτι εχουν καποια κοινα χαρακτηριστικα που ειτε σ αρεσουν ειτε σ ανατριχιαζουν -.-
    Και δευτερον ο καταθληπτικος παντα γινεται το αντιθετο οταν ερχεται η καταλληλη ωρα. ;)

    Ενας καταθληπτικος που περιμενει φως στο τουνελ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανονικά θα έπρεπε να ξέρω, αλλά ορίστε το ομολογώ, ποτέ δεν θυμάμαι τι είναι η γκεστάλτ, και πάντοτε τη συνδέω με το τεστ ροτσχαρτ στο μυαλό μου, δεν ξέρω γιατί, κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να συνέπεσαν κάπου ως κολλητά κεφάλαια, μπορεί και όχι, δεν ξέρω βρε αδερφέ είναι 2:30 ώρα το πρωί, μην επιμένεις.

    καμαράτ, για γκελ μπουρντά, σλρρρρ σλρρρρ (σλουρπ γλώσσας, τρίψιμο ρώγας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν επειδή είμαι πολύ μορφωμένη όπως μπορεί να πιστοποιήσει και η Φλοράνς, η φράση κλειδί για να κατανοήσετε τη γαμωγκεστάλτ είναι η: "Το σύνολο είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μερών του".
    Το κάψατε; Ωραία! Τώρα που το έχετε κάψει και έχω την αμέριστη προσοχή σας να σας ευχηθώ καλό δρόμο ψυχοθεραπευτικόν ευάερον και ευήλιον και αν δεν πιάσει η γκεστάλτ μπορείτε πάντα να πέσετε στα ναρκωτικά και να ησυχάσετε εύκολα και γρήγορα.

    Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. telika kalo htan ayto to gestalt eides pou anisixousame??
    prepei na paw k egw nomizw
    alla 8a to kanoume alliws[mn me parexisgiseis 8a exigisw parakatw]:
    8a phgaineis esy sthn gestalt 8a erxomai egw meta spiti sou kai 8a m les ta idia
    xaxaxaxa
    sas aspazomai kai sas ektimw kai sas sumponw kai sas skeftomai kai kai kai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που έχω φάει μισό βάζο nutella πάμε άλλη μία:
    Η μάνα μου είναι επίσης υδροχόος κι εγώ είμαι η μάνα μου. Σύμφωνα με τη Γκεστάλτ εσείς και η μάνα σας είστε κάτι παραπάνω από εσάς και τη μάνα σας. Πως λέμε στους 2 τρίτος δε χωρά; Ε καμία σχέση, αλλά μ' αρεσε και το γραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε το gestalt
    και πείτε ένα αλτ
    στην ακηδία που σας καταπονεί
    πείτε ελεύθερα κι εσείς "μουνί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ήσουν κακός καταθλιπτικός! Σου αξίζει μία σοβαγή τιμωγία!". Χααχαχα.. Δεν γελώ με τον πόνο σου, με τον αυταοσαρκασμό σου γελώ. Εγώ είμαι δίδυμος με ωροσκόπο υδροχόο και ο μπαμπάς μου καρκίνος με σκορπιό και είμαι ο μπαμπάς μου και η γιαγιά μου είναι η μαμά του μπαμπά μου και δίδυμος και γερμανίδα και από γκεστάλτ μπορεί να μην ξέρει, αλλά μάλλον ξέρει από μαστίγια. Θες το τηλέφωνό της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ είσθε τόσο τραγικοί, σας αγαπώ! και ειδικότερα:
    σαρπ, τα ζούδια είναι θαρρώ μια πρωτόγονη φόρμα συνολικής ψυχολογίας [δηλαδή σύνδεση χαρακτηριστικών των ανθρώπων με το σύμπαν και τα κουνοτράμπαλά του]. φυσικά και έχουν γίνει αχταρμάς πλέον, αλλά είναι -όσο να πεις- ένα ενδιαφέρον πεδίο. α προπό, εύχομαι το φως στο τούνελ να έρθει σύντομα και ρίχνε καμιά ματιά στο χωράφι μου, μπορεί να βοηθήσει :)
    φλονς, μ'αυτό το ρότσχαρτ με βάζετε σε διαδιασία ερεύνης και ιντριγκάρετε τους νευρώνες μου. σας ευχαριστώ! [πεθαίνω που ξέρετε τη συνέχεια του "καμαράντ για κομ κομ"]
    αβάδιστη, τα σέβη μου. ευχαριστώ για το συνοπτικό ίνφο και θα επανέλθω με βιωματικά σταφ από την τριβή μου με το γκεστάλτ. εγώ και η μάνα μου είμαστε κάτι παραπάνω από'μένα και τη μάνα μου; εντάξει, θα ζητήσω αγωγή.
    κέιτ, θα τα πούμε εκ του σύνεγγυς [και duh, θα κάνουμε όσο γκεστάλτ θέλεις. μπορώ δε να εμφανίζομαι με μαστίγιο και δερμάτινα, θα είναι μια εξέλιξη στο όλο κόνσεπτ.]
    πασταφλόρα, νοιώθω πως με γνωρίζετε κι αυτό ουδόλως με τρομάζει. λέω μουνί λοιπόν, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.
    άλεξ, το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι υδροχόος με ωροσκόπο δίδυμο. πόσο πια; πλας, γέλα με ό,τι θέλεις, γι'αυτό διατηρώ το παρόν βλογ :) [περιμένω το τηλέφωνο της μητρός σε ιμέιλ :Ρ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. gia allh mia fora.. mou xarhses apisteutes stigmes geliou... ^_^
    kalo therapy loipon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ω σας ευχαριστώ, μεσιέ. με κάνετε και πρασινίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σίγουρα είπε γκεστάλτ;
    Μηπως είπε ρισταρτ; Άκουσες καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23.6.11

    MOOOOONO 8,90?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    TREXW!

    δεππυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή