Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Το χαμόγελο του ποδιού

Βιώνω μία σύγχυση. Βλέπω διάφορα λόγκοζ, όπως πουχού το προσφιλές της νόκιας με τα χέρια που αγαπιώνται [πασιφανώς κλεμμένο, άι νόου], κάτι άλλα πολιτικών κομμάτωνε με γροθιές έτοιμες για καυτό φίστινγκ, παραποιήσεις του ήλιου του παστόκ όπου αντί για ακτίνες έχει μπουνίτσες, χεράκια να με χαιρετάνε εδώ, δαχτυλάκια να κουνιούνται εκεί, περιχαρείς παλάμες, αρχοντικά πανωπάλαμα [δεν ξέρω πώς λέγεται η πάνω πλευρά της παλάμης, εξκιουζέ].. και δεν είναι μόνο αυτό. Φράσεις που δηλώνουν ενότητα, αλληλοϋποστήριξη, μπράδερχουντ [τύπου "το'να χέρι νίβει τ'άλλο" ή "χέρι-χέρι" (κι εδώ ελπίζω να αποφευχθούν συνειρμοί πολιτικού χαρακτήρος) ή "αυτά τα χέρια είναι μαχαίρια" κουτουλού] κατακλύζουν καθημερινά τον προσωπικό μου χωροχρόνο.
Κι ερωτώ: το πόδι; Γιατί κανείς δεν αναφέρεται στο πόδι; Εντ ίβεν γουόρς, γιατί οι ελάχιστες αναφορές στο πόδι, είναι αρνητικές; Ας πούμε, το "πήρε πόδι" έχει μια αρνητική χροιά. Το "με την ψυχή στα πόδια", ακόμα πιο αν-σικ. Το δε "το'βαλε στα πόδια" επιδέχεται πολλών ερμηνειών, αλλά δεν είναι της παρούσης. Επίσης, γιατί όταν κάποιος σου γλείφει τα δάχτυλα των ποδιώνε, είναι φετιχιστής, ενώ όταν κάνει το ίδιο σ'αυτά των χεριώνε, είναι ο μεγάλος ερωτικός;
Ωστόσο, το πόδι παρά την περιθωριοποίηση που βιώνει καθημερινά, έχει την παιδεία και το χαρακτήρα να παραμείνει σιωπηλό. Αλλά τούτες τις γιορτινές μέρες, δώσε στο πόδι σου την αγάπη, την αναγνώριση και τη θαλπωρή που τόσα χρόνια στερείται. Πες του ροζ λόγια. Αγόρασέ του μια φλάφυ κάλτσα. Βγαλ'το βόλτα σε ένα ακριβό εστιατόριο. Το πόδι σου θα σού το ανταποδώσει, σίγουρα με ένα γιγάντιο, ειλικρινές χαμόγελο.

4 σχόλια:

  1. Αμπσολιουμεντ απαιτειται να δωσετε στο ποδι την αλλιουρ που του χρειαζεται.
    Πλησιαζει η σιχαμενη γιορτη.
    Δωστε την εμπνευση στο λαο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό μου παιδί, σκεφτείτε τον ποδόγυρο -ιδού η απάντηση στο ερώτημα που θέτετε.
    Βάλτε το try to walk on my feet (depeche mode), αναπολήστε το foot massage (όποιος πει ότι δεν είναι ερωτικότατον έχει κάλλους ολούθε) και κατόπιν αναγνωρίστε την πικρή αλήθεια. Το χέρι είναι το αδέρφι της μαλακίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα διαφωνήσω. Σκεφθείτε μόνον πόσα λεφτά ξοδεύετε εις χειρόκτια (λαϊκιστί γάντια) και πόσα εις υποδήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tzagalagabugu, εγώ είμαι υπέρ της φυγής. Φέτος, δε, τα χριστούγεννα έχουν εξ'αρχής μία βαθέως ειρωνική χροιά και δεν πολυαρέσκομαι, ομολογώ.
    Αβαδίστ! Πόσο δίκιο έχετε. Θα σας χρίσω γκουρού μου, δέφινιτλυ.
    Άνακτά μου, κοιτάχτε. Όσο μπαρόκ και να είμαι, δε γυρνάω με το γάντι-δαντέλα ολ γίαρ λονγκ. Ελάτε, αφού κατά βάθος συμφωνείτε πως το δόλιο το πόδι είναι στην απ'έξω. Κάμετε κάτι ως άναξ, έστω μια καμπανιούλα ορ σάμθινγκ. Ε; (ματάκια-καρδούλεχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή