Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο μινιμαλισμός στην πράξη -μια πρόταση διαχείρισης του άγχους.

Οι φιλοσοφικές αναζητήσεις και οι ανήσυχοι νόες, πάντα με έλκουν, όπως το φως τραβάει το κονούπι. Δεν μπορώ να μη μοιραστώ συγκλονιστικές ανακαλύψεις, όπως αυτή τη μικρή διαδικτυακή γωνιά (<- αν και δεν του φαίνεται, αυτό είναι λινκ) που κάνει μια βαθειά βουτιά στο μεταμοντέρνο υπαρξισμό. Θέμα της, η αμηχανία και οι ρίζες της. Δεκαοκτώ ερωτήσεις και ισάριθμες απαντήσεις, δίνουν μια αποφασιστική γροθιά στο αστικό άγχος. Μα, σκέπτομαι, μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα και αγχωνόμαστε αδίκως; Επιχείρησα, λοιπόν, να παρουσιάσω την υπεραπλουστευμένη εκδοχή αυτού του πονήματος -εργασία εξ'ίσου δύσκολη, καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσω την αποψίλωση με σπουδή και προσοχή, καθώς και με περισσή φειδώ, όπως αποφευχθή η αποκοπή πολυτίμων πληροφοριών. Παραθέτω, με μια δειλία κι ένα τρέμουλο, το τελικό αποτέλεσμα. "18 προβλήματα που προκαλούν αμηχανία (beta version)" 1. Γιατί έχω ενωμένα φρύδια; Λόγω αυξημένου μαγνητικού πεδίου στο κέντρο της ζώνης Τ. 2. Υπάρχει κάτι που να αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα; Η μετανάστευση. Εναλλακτικά, η πλήρης αντικατάσταση των κάτω άκρων με τεχνητά μέλη. 3. Γιατί κοκκινίζω συχνά; Διότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, το σώμα των ανθρώπων περιέχει αίμα. Που είναι κόκκινο. Θεραπεύεται πίνοντας διορθωτικό υγρό. 4. Όταν τα μαλλιά ασπρίζουν νωρίς… ...μάλλον έχεις διαλέξει λάθος βαφή. Οι συμβουλές ενός επαγγελματία, ενδείκνυνται. 5. Έχω σπυράκια στους γλουτούς; Βλέπω ως εκεί; 6. Πώς δημιουργήθηκαν ραγάδες; Από πτώση αστεροειδών. 7. Υπάρχει λύση για τα σπυράκια από το ξύρισμα; Βεβαίως: ξυρίζεις και τα σπυράκια. Μετά το ποπ, δεν έχεις στοπ. 8. Δυσάρεστη αναπνοή. Όντως, ρε πούστη. 9. Τι λεκιάζει τα δόντια μου; Ανατρέξατε στο 8. 10. Πώς θα απαλύνω τους κάλους; Μίλα τους με στοργή. Δώσ'τους όνομα. Αγάπησέ τους και θα σ'αγαπήσουν κι αυτοί. 11. Γιατί σπάνε τα νύχια Αφού δε βλέπω ερωτηματικό στο τέλος, υποθέτω ότι προηγείται το "την άλλη φορά, ξύρισε τον κώλο σου". 12. Ιδρώτας Σερβιέτες. 13. Απώλεια μαλλιών Ρεφάρεις με μια καλή λεύκανση. 14. Γιατί μυρίζουν τα πόδια μου; Για προληπτικούς λόγους (όταν εντοπίζουν σκατά, πχ, σε ειδοποιούν και τα αποφεύγεις). Είναι σαν τους σκύλους, που βλέπουν με την όσφρηση. 15. Τριχοειδείς ευρυαγγείες Αφού δεν μπορείς να το προφέρεις, δε σε απασχολεί. 16. Πώς θα μαλακώσω τα σκασμένα χείλια; Τα τρίβεις πάνω στους κάλους, πριν δεθείς μαζί τους και μαλακώσουν. 17. Γιατί γερνά τόσο γρήγορα ο λαιμός μου; Φοβάμαι πως θα πρέπει να σε ξαναστείλω στο 8. 18. Πρέπει να ανησυχώ για τις ακροχορδόνες; Μόνο αν είναι συνώνυμο του "επιπλέον ρώγες". Coming up: 7 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Διότι μένει-δε μένει ένας χρόνος μέχρι το τέλος του κόσμου.

8 σχόλια:

  1. Αχ, σερ, επιστρέψατε με απανωτά χτυπήματα. Διαβάζοντας ότι προτείνεται μπότοξ για τον ιδρώτα (δυστυχώς ο σουρεαλισμός του ορίτζιναλ είναι ενίοτε αναντικατάστατος) μου δημιουργείται η απορία: τον κ. Ψωμιάδη τον έπιασαν, την κ. Ψωμιάδου γιατί διστάζουν να την συλλάβουν; Φοβούνται μήπως τα ενωμένα της φρύδια ή λυπούνται τα σπυράκια των γλουτών της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποκλίνομαι στην κυνική-ρεαλιστική προσέγγιση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω κι άλλα ερωτήματα. Τα τιθω ευθύς αμέσως.
    Πιάνουν μεγκαμου οι πασχαλίτσες (ένεκα οι κεραίες με εννοείτε...)
    Ζει ο βασιλιάς αλέξανδρος;
    πότε θα κάνει ξαστεριά;
    τι μέρα είναι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνακτα, πιστέψτε με, ξέρω πως το οριζινάλ είναι μακράν πιο ιονεσκικό (αν και αυτό με το μπότοξ στη μασχάλη, βιολογικά στέκει). Κοιτάχτε, πάντως. Στις συλλήψεις ισχύει το αντίστροφο του λέιντιζ φερστ. Οπότε τα ψωμιά της ψωμιάδου (κι αυτό μου βγήκε αυθορμήτως) είναι μετρημένα.
    Πράσινα άλογα, βιλκόμεν κι ευχαριστώ! Παρεμπιπτόντως, εκτιμώ ήδη το μίνιμαλ βοσκοτόπι σας, εύγε!
    Αβαδίστ, αυτές είναι ερωτήσεις! Φουντ φορ θοτ! (μα να μην πιάνουν μέγκαμου οι πασχαλίτσες; εδώ εγώ πιάνω μπιμπισί τις μέρες με υγρασία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21.11.11

    5,8,18
    με πεθανες ρε πουστη μου!χαχαχαχχααχχαχα


    δεππυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρισπεκτ ουανς μορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13.1.12

    μόλις σφουγγάρισα το πάτωμα απ'τα γέλια με το 14

    το ξώγαμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή