Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σε βαριέμαι

Κάτι το οποίο είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο, δεδομένου του γενεθλίου χάρτη μου. Ωστόσο, είναι που μου δίνεις και υλικό.
Θυμάμαι, λοιπόν, γύρω στο δύο χιλιάδες κάτι, οπότε και ο αβραμόπουλος ίδρυσε το ηρωικό κίνημα ελευθέρων πολιτών. Διότι τώρα μιλάμε ή κλάνομε; Άλλο πράμα το κίνημα, άλλο το κόμμα. Το κόμμα μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε σημείο στίξης. Μικρό, μηδαμινό, πενιχρό. Μπορεί επίσης να εκληφθεί ως κώμα -τι πιο αδρανές;
Ενώ το κίνημα.. το κίνημα έχει άλλη αίγλη. Σου βγάζει κάτι το μπρουτ, κάτι το ρεβολούσιονάρη, που έτσι κι αλλιώς έδενε γάντι με το ανσάμπλ του μήτσου. Δεν ήταν και σαν την πολιτική άνοιξη του αντωνάκη [του οποίου το ανσάμπλ δε σε προδιαθέτει, γενικώς]. Ήταν η ελίζα βόζεμπεργκ, μα πάνω απ'όλα το τόταλλυ κλάσει λόγκο:

Αυτό το λόγκο σε βάζει σε περισυλλογή, θες δε θες. Ποιο είναι το μότο; Μόνο αυτί με αυτί δε σμίγει; Είναι το λόγκο της σανέλ με μια αλλήθωρη προοπτική; Είναι το κάτι που δένει αυτούς που ζουν χωρισμένοι, θαρρείς; Το βλέπεις ότι το σκέφτεσαι. Σε κάνει ιντελέκτ.
Περνάνε, λοιπόν, τα χρόνια και μανθάνω πως η ντόρα ιδρύει το δικό της απαυτό. Το χαρακτήρισε ως κίνημα κι αυτή, βαδίζει σε μονοπάτι ιερό. Ωστόσο, εντάξει, καταλαβαίνω ότι η χώρα περνάει μια κλιμακτήριο. Εντάξει. Είναι ανάγκη όλα να είναι τόσο βαρετά; Δηλαδή συγγνώμη. Είναι λογότυπο αυτό;

Οκέι, μου'χουν πει πως το πορτοκαλί είναι συμπληρωματικό του μπλε ή κάτι τέτοιο. Δε θυμάμαι. Προσωπικά το βρίσκω απαράδεκτο σαν συνδυασμό -και ξέρω πως είναι τα χρώματα του βλόγγερ.ψομ, αλλά δεν είπα ποτέ ότι είμαι και φαν. Είναι σαν την εποχή που ήμουν στο δημοτικό και ζωγράφιζα μπλε σπίτια με ασημένιες λεπτομέρειες [και ανθρωπάκια με ευδιάκριτα βυζιά, ανεξαρτήτως φύλου διότι ήμουν πάντα της ισότητας]. Μα φυσικά και είναι θέμα απόχρωσης! Μιλάω για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μπλε ["εε βασικά δεν είμαι μπλε, αλλά από μικρός ήθελα να γίνω"] και το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πορτοκαλί ["πάντα πίστευα ότι ήμουν κεραμιδί, αλλά τελευταία νοιώθω πολύ μπερδεμένη.. ένα κενό.. ένα σφίξιμο"]. Χέσε με. Που αν μ'έχεζες, τέτοια απόχρωση θα είχα.
Κι απ'την άλλη, είναι το δέντρο. Ότι τι; Μου κοτσάρεις ένα δέντρο κι εγώ υποτίθεται πως πρέπει να καταλάβω τι; Έχεις ανθίσει; Είσαι αειθαλής; Είσαι οικολόγα; Θα έλεγα και πράσινη, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι το δέντρο είναι άσπρο! Άρα, μήπως πρέπει να κατευθύνω τους νευρώνες μου προς το να σκεφτούν ότι είσαι ινδιάνα επομένως 1. γι'αυτό ο πατήρ σου είναι συνομήλικος με το χρόνο και 2. το δέντρο είναι άσπρο διότι δε μιλάμε για το δέντρο σαν δέντρο, μα για το δέντρο-πνεύμα, τύπου ποκαχόντα-με-τα-χρώματα-του-ανέμου; Ή -κάτι ακόμα πιο σικ- το δέντρο είναι άσπρο διότι 1. σπάμε τα ταμπού και δίδομε το δέντρο λευκό, διότι το να το βλέπεις πράσινο και καφέ είναι στην τελική θέμα αντίληψης κι εγώ έχω διαβάσει κι έναν κίρκεγκαρ παραπάνω, οπότε το δέντρο στον κόσμο μου είναι άσπρο 2. δεν αναφερόμεθα στην υλική υπόσταση του δέντρου, μα στη φιλοσοφική του 3. είναι ένα κίνημα μόνο για λευκούς [ράσιστ μπίατς] 4.ήτο δουλειά τσάτρα-πάτρα, οπότε ποιος το χέζει το δέντρο.
Εντάξει, να τ'αφήσω το δέντρο. Θέλεις να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο το "μπλε" κομμάτι δεν εφάπτεται σωστά με το "πορτοκαλί"; Θέλω απεγνωσμένα να βάλω τα χέρια μου στην οθόνη και να τα ισιώσω, μου διαταράσσουν τα τσι.
Θα μου πεις "μην τα βλέπεις". Ναι, ντουντ, ευχαριστώ για τη λύση. Στρέφομαι αλλού, προς Πολωνία μεριά. Φτιάξανε ένα άγαλμα του ιησού ΝΑ. Και είναι, λέει, το ψηλότερο στον κόσμο. Εγώ κρατώ απλώς αυτό το ενσταντανέ, διότι μου θυμίζει να λέω "ευχαριστώ, θεέ, που δε ζω στην πολωνία ή τέλος πάντων που δεν πήγα για τρέξιμο εκείνο το πρωί, σ'εκείνο το βουνό":

Θα είχα πάθει συγκοπή. Και φυσικά, ένα άσμα για το τέλος:


Της ξεχαρβαλώσεως. Θυμίζει λίγο μπορντσοβκάναντα, υδροχοϊκά ακούσματα.

5 σχόλια:

  1. Το παράφωνον άσμα γιατί το εβάλατε; Ως ηχητικόν συμπλήρωμα εις τα ασυνδύαστα χρώματα; (Να υποθέσω ότι το κίνημα δεν διαθέτει στιλίστες)

    Εύγε διά την ανάλυσιν. Ούτε ο σχεδιαστής του δεν το είχε επεξεργαστεί τόσο (καλά, αυτό μάλλον είναι σίγουρο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σερί... να σας είπω τι επούλησε ο γραφίστας.
    1. Για ποιο λόγο το "μπλε" κομμάτι δεν εφάπτεται σωστά με το "πορτοκαλί"; Μα τι λέτε τώρα αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που προσδίδει κίνηση και δυναμισμό στο σχήμα.
    2.Μα φυσικά και είναι θέμα απόχρωσης! Μα τι λέτε; Είναι η μετεξέλιξη των χρωμάτων της ΝΔ. Σε χαμηλότερη πιο φιλική τονικότητα, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στον πολίτη.
    3. Μου κοτσάρεις ένα δέντρο κι εγώ υποτίθεται πως πρέπει να καταλάβω τι; Μα τι λέτε; Πρόκειται περί ελιάς. Το σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, παραπέμπει στις στιγμές δόξας (βλ. Ολυμπιακοί 2004, είναι το σύμβολο της ειρήνης.
    4. αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι το δέντρο είναι άσπρο! Μα τι λέτε; Το άσπρο είναι αισιοδοξία, θετική ενέργεια, παραπέμπει σε οικολογικές ανησυχίες, είναι το χρώμα της αγνότητας, ενάντια στη σήψη και την παρακμή του πολιτικού συστήματος.

    Αααααχ σερί πως φαίνεται ότι δεν έχετε δουλέψει στο μαρκετινγκ!
    Ανακτα εμένα το άσμα μου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Για το κοντροβερσι της υποθεσης. Για να αναρωτηθειτε, αρκει να μην το προσπερασετε αδιαφορα.
    2. Ο τονικος συνδυασμος χρησιμοποιειται πλεον ευρεως σε παιδοτοπους. Ψυχαναγκαστικα σας φερνουμε σε επαφη με το ινερ τσαιλντ σας. Χρειαζεται, για να μας δειτε με επιεικως.
    Το μπλε της καθαροτητος, το πορτοκαλι των ανεμελων κ αισιοδοξων χρονων σας.
    3+4. "Ντορελαιο".
    Αγνο κ αμολυντο λευκο. Θα σας πουμε εμεις τι χρωμα θα δωσετε οταν θα χρειαστει. Μην σας παρουμε με το καλημερα με την χαρμολυπη που εκπεμπει το λιλα και το μωβ.

    Θα αρχισω να πουλαω παγωτο σε Εσκιμωους! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μον Ντιε! Τα χρώματα του Πανιωνιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άνακτά μου, σας ευχαριστώ! Και εχμ.. η αλήθεια είναι πως το άσμα το έβαλα διότι το αγαπώ [όπως και το βίδεο κλιπ].
    Αβαδίστ, τέτοια μου λέτε και γλέπω με τρόμο πως το μπουγάτσαβιλλ με απορροφά ολοένα και περισσότερο. Είμαι μια χωριάτα, ναι, αλλά μπορώ να εξιλεωθώ με την εγγραφή μου στο κόμμα, νεσπά;
    tzagalagabugu, αν θέτε βυζί για πρόμο του παγωτού, σας δίδω το δικό μου.
    Πασταφλόρα, αυτό, αυτό ακριβώς είναι η αντίδραση που περίμενα! [τέτοιες ώρες χαίρομαι για τον ωροσκόπο μου ίβεν μορ :)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή