Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η εκκλησία μπορεί να σε βοηθήσει

να μείνεις άστεγος. Από πού ξεκινά όλο αυτό; Ναι. Μετοικώ συντόμως στο ηρωικόν Πόγραδετς, στο κέντρο της ευρωπαϊκιάς κουλτούρας. Είναι πολύ σικ επιλογή και ανσαμπλάρει εξαιρετικά με την ανατροφή και την κουλτούρα μου. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως το να βρεις εγγυητή για το κεραμίδι που θα νοικιάζεις. Διότι, σου λέει, μπορεί να φας όλα σου τα λεφτά σε παραδοσιακάς νοστιμιάς [σούπα μυελού, μπορστ με έμβρυα και τα συναφή] και να μην πλερώσεις το νοίκι. Ο δε εγγυητής, πρέπει να είναι βέρος Πογραδετσιώτης, διότι κανενός άλλου ο λόγος δεν έχει αξία σ'αυτή τη γη. Γάμα με, κοινώς.
Κι όμως! Η φίλτατη μεταφραστρίς μου έδωσε τη λύση: "Η εκκλησία μπορεί να σε βοηθήσει!"
Κρύος ιδρώτας με έλουσε, αυτή η ρουφιάνα η εκκλησία είναι παντού πια; Και τι δηλαδή, θα πρέπει να γίνω μανουάλι για να τους το ξεπληρώσω; Ή μήπως θα είμαι το παράνομο αμόρ αμόρ κάποιου σεπτού; Δε θα'θελα. Αλλά όχι. Η μεταφραστρίς απλώς πόνταρε στη λύπηση που θα συγκέντρωνε το όλγουεϊς φρες άτομό μου.
Πήρα τηλέφωνο, έπεσα τόσο χαμηλά. Είχα εναποθέσει, ομολογώ, πολλάς ελπίδας στη βοήθεια της εκεί μητροπόλεως και μάλιστα είχα πέσει σε ηθικόν δίλημμα: μήπως να σταματούσα να βρίζω το τσερτς;
ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Διότι τα μούσια αποφάσισαν να με αφήσουν άστεγο, να λιώνω με μια πράσινη βαλίτσα κι ένα μπάκπακ στα σκαλιά της όπερας. Άει σιχτίρ κι αεί σιχτίρ, ομοίως. Ναι, φυσικά και θα βγάλω την ωμή οργή μου στο βλογ, διότι ΕΓΩ φταίω που έκανα δυο χρόνια κατηχητικό [τέτοιος χαλβάς ήμουν, ναι] και πήγαινα και στο άγιον όρος [που δε θα σχολιάσω, λόγω ανατροφής, να τρώμε τη ρεχόσουπα και να λέμε κι ευλόγησον στα μουσάτα γρούνια που ένα μούσι ν'ανοίξεις θα βγει από μέσα όλη η σαβάνα] και να τρέχω για εξομολόγηση στο σχολείο -διότι χάναμε μία σχολική ώρα, δεν είναι λίγο- και να μου λέει ο παπαχαρούμενος [αδερφή ολκής και βάζω το χέρι μου στη φωτιά και μπαίνω κι ολόκληρος μέσα, μη σου πω, που μου διάβαζε ευχές και το πουλί του μόνο το μέτωπο που δε μου έτριβε, να γράφει πάνω του ψαλμούς με το precum ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΥΓΧΥΖΟΜΑΙ] ότι έχω ομοφυλοφιλικές τάσεις και πρέπει να κουρευτώ για να τις ξεπεράσω. Τάπερ μου, όσο κοντά και να τα κόψω, λιγότερο φριβόλ δε γίνομαι. Ντεζολέ, πώς να σ'το πω.
Λοιπόν. Ρευστοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τώρα. Σοβαρά.

7 σχόλια:

  1. Σερί, οφείλω να ομολογήσω ότι ως αγεωγράφητη έκαμα γκούγκλιν για να βρω που είναι το ρημαδο-πόγραδετς.
    Τι ρημαδοκάνετε εκεί?
    Εκτός από το να στέκεστε στα σκαλιά της όπερας που το βρίσκω εξαιρετικά σικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και 'γω ,το ειχα για πιο πανω.Υπαρχει και νομος κορυτσας στη αλβανία?δεν το ΄ξερα.
    ...μην στεναχωριεσαι φιλε μου, "ο θεος ειναι μεγαλος" ,προς το παρον βολεψου μ΄αυτο και για αργοτερα "εχει ο θεος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αναλογως τις κλικες.
    Στα Λονδινα π.χ. κανουν καλες εξυπηρετησεις απο την Αγια Σοφια στο Bayswater.
    Ενας συμφοιτητης μου μαλιστα γουσταρε τοσο πολυ που εγινε και ο ιδιος κληρικος-μακρια απο μας-.

    Εσεις σερι, πεσατε στην περιπτωση ανταλλαγης με ειδος. Ατυχησατε.

    Πρωι-πρωι που ξεκινω, χαμογελω στον ουρανο, λαλαλλα κ παμε παρακατ!

    Κ πριν με πυροβολησετε, ριξτε μια ματια εδω:

    http://tzagalagabugu.blogspot.com/2008/10/holly-church-holly-crap.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς ομιλείτε έτσι, ο φανατικός αναγνώστης του Σωτήρος;
    Υ.Γ.: Έχει το Πόγραδετς όπερα; Αν ναι, συμφωνώ με την αβάδιστην. Όσον διά τον παπάν σας, δεν μου φαίνεται αρκούντως σικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αβαδίστ, σήμερα θα προσπαθήσω να γεφυρώσω το επικενωνιακόν μας χάσμα, διότι σας έχω αφήσει πίσω στες εξελίξεις, αλλά φταίει η ρημάδα η αναβλητικότης. σας αγαπώ, ωστόσο, το ξεύρετε.
    κυρ αντρέα μου, τι να σας πω. αφού έχει, ας δώσει σε όλους μας για να σταματήσει κι η γκρίνια. το περί μεγέθους προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο διότι έκανα καινούριο σφράγισμα και δε θα'θελα να μου το κάψει ο θεός, καταλαβαίνετε.
    tzagalagabugu, βρήκα και σπίτια με μηδενικό ή τέλος πάντων χαμηλό ενοίκιο και ως αντάλλαγμα παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένους ή σεχ. δεν ξέρω τι από τα δύο να πρωτοδιαλέξω, ειλικρινά. μάλλον θα προτιμήσω το συνδυασμό. σέξε με ηλικωμένους.
    άνακτά μου, εξκιουζέ. αλλά κι εσείς μ'αφήσατε αστεφάνωτο, οπότε τώρα λουστείτε τα. κανένα ανακτοράκι υπάρχει προς τα'κει; [σαφώς το πόγραδετς είναι συνθηματικόν. θα προβώ σε αποκαλύψεις συντόμως]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ούτε στον εχθρό μου να έχει εγγυητή την εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όπως τα λέτε, μαέστρο. όπως τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή