Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σου απαγορεύω [ρε]

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ήταν μία υπερκαταπληκτικοεξαίσια, σουπερκαλιφρατζιλίστικεξπιαλιντόσιας κίνηση-ματ της κυβέρνησης, που σώζει τη χώρα από κάθε της πρόβλημα. Όχι, κουρκουμπινάκι μου, δεν αντελήφθην μόλις πως απαγορεύτηκε το φουμάρειν στους δημόσιους χώρους, απλώς τώρα συνειδητοποιώ την αξία του εγχειρήματος. Άλλωστε είναι ένα αποφασιστικό μέτρο σε μία χώρα νεκρή, όπου για να νοικιάσεις ένα μαγαζί και να ανοίξεις μια επιχείρηση, μπορεί να σου ζητηθεί να πλερώσεις εκατό χιλιάδες ευρώ αέρα. Υποθέτω πως για γη-νερό-φωτιά, το κόστος είναι υψηλότερο. Όλοι υποτιμούν τα ζώδια του αέρα. Τώρα, το τι θα πουλάει η επιχείρηση προκειμένου να κάνει απόσβεση και να βγάλει κέρδος, είναι προφανές: καμιά κοκίτσα, λίγο ελεσδή, εκλεκτόν κρίσταλ μεθ -παραγωγής μας- και τα συναφή. Πρέζα όμορφη.
Επί της απαγορεύσεως του φουμάρειν, αν και τσιμινιέρα, δεν πήρα θέση, ως μελλοντικός κάτοικος του ηρωικού Πόγραδετς. Είναι ό,τι πιο λογικό τη στιγμή που η χώρα συνειδητοποιεί την αποσύνθεσή της, να μην μπορείς να συγχυστείς μέσα σ'ένα καφέ [ή μπαρ] και να πρέπει να βγεις στους -8456865 βαθμούς κέλβιν για να ανάψεις ένα γαμημένο τσιγάρο.
Επικροτώ, λοιπόν, και ως μπόνους προτείνω νέες απαγορεύσεις σε δημόσιους χώρους, για να εξομαλύνουμε ντιπ-καταντίπ την κατάσταση και να κάνουμε την ελλαδίτσα τους ένα αρχιδάτο κράτος, που θα το ζηλεύουν όλοι και αυτό που κάνω εγώ χρόνια προσπαθείς νανανανα μη μ'ακολουθείς [συγγνώμη αν σε πονάΕΙ]. Λετ'ς γκετ στάρτιντ!
-Απαγόρευση των βαμμένων νυχιών. Μείζον πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις, το βαμμένο νύχι απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους και είναι το πρώτο βήμα προς την πλήρη απαγόρευση του νυχιού, που τόσα χρόνια επιζητούμε με δάκρυα στα μάτια. Πρόμπλεμ σολβντ.
-Απαγόρευση των ποτηριών. Ως γνωστόν, το ποτήρι ευθύνεται για πολλά. Δε χρήζει ανάλυσης. Απλά απαγορεύεται. Σταδιακά θα αντικατασταθεί από τις χούφτες, που είναι πιο εκολοζίκ και ελεγκάν. Δημιουργούμε έτσι και νέο επάγγελμα. Τύπου -Πού δουλεύεις; -Στο καφέ του Τσάκουλα. -Γκαρσόν; -Όχι, χούφτας.
-Απαγόρευση των ποδιών των καρεκλώνε. Απολύτως άχρηστα μα και επιβλαβή. Πόσα μικρά δαχτυλάκια ποδιού έχουνε ουρλιάξει επειδή προσέκρουσε βίαια πάνω τους ένα πόδι καρέκλας; Πόσες φορές πάτησε κάποιο θρασύ πόδι καρέκλας την τσάντα σου και άφησε μια γούβα ΝΑ πάνω της, σαν να σε ακούμπησε ελέφαντας; Α προπό,
-Απαγόρευση των ελεφάντων. Επειδή ακουμπάνε τις τσάντες και αφήνουνε κάτι γούβες ΝΑ πάνω τους.
-Απαγόρευση του ευτύχη μπλέτσα. Ducks, αυτό είναι προς ίδιον όφελος, φαινομενικά. Αλλά εμπιστεύσου με, ως υδροχόος σκέπτομαι πάντα το καλό του συνόλου.
-Απαγόρευση του σκόρδου. Πλάκα-πλάκα [ψυρρή-ψυρρή], τούτο'δω έχει νόημα. Όχι απλά νόημα. ΝΟΗΜΑ. Διότι, όπως ακούω από φίλους αντικαπνιστάς, "δηλαδή είμ'εγώ υποχρεωμένος/η να εισπνέω τον καπνό σου;". Όχι. Δεν είσαι. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΩ ΤΗ ΣΚΟΡΔΙΛΑ ΣΟΥ;
-Απαγόρευση της παράλληλης χρήσης μακρυμάνικης μπλούζας και πανωφορίου. Διότι είναι απλά ενοχλητικό και επικίνδυνο για τη δημόσια [ψυχική κυρίως] υγεία το ότι κάθε φορά που πας να βάλεις το πανωφόριον ενώ φοράς μακρυμάνικον ένδυμα, το μανίκι σηκώνεται και σφίγγει. Μπορεί να προκαλέσει γάγγραινα, σηψαιμία, ποδάγρα, ρίζα τέσσερα ίσον δύο και φράουλες.
-Απαγόρευση της χρήσης της λέξεως "μασχάλη". Ο κίνδυνος για εκτόξευση σιέλου κατά την εκφορά της, τοποθετείται μεταξύ πορτοκαλιού και ερυθρού. Πέρα απ'το ότι ο άλλος μπορεί να έχει φάει σκόρδο, σέρνονται και αρρώστιες. Άσε που τη βρίσκω και πλήρως άκομψη λέξη, οπότε οφ γουίδ χερ χεντ.
-Απαγόρευση των δημοσίων χώρων. Αποτελούν πρόβλημα εδώ και χρόνια παγκοσμίως, οπότε μ'αυτόν το νομοθετικό κόλαφο, ερχόμεθα ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ και δίδουμε λύση, βάζοντας τα γυαλιά στους λοιπούς πασμηελληνβαρβάρους. Διότι σαν πολύ αέρα πήραμε τελευταία.
Και τέλος,
-Απαγόρευση των θερμίδων στα τρόφιμα. Όχι της αναγραφής. Των θερμίδων. Διότι ποία η χρησιμότης; Ακριβώς. Οπότε τις διαγράφουμε.
Με ευχές διά μίαν καλήν εβδομάδαν, σας ασπάζομαι.

6 σχόλια:

  1. Ρηξικελευθο πρωτευον θηλαστικο ftw!

    Με αγωνιστικους χαιρετισμους:
    Το αντάρτικο της γόπας
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=211616

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας αγαπάω σήμερα!!!Πρώτον για το οφ γουιδ χερ χεντ, δευτερον για τη λέξη μασχάλη αλλά κυρίως, μα κυρίως για τον Ευτύχη...Δεν κάθεται σ' ένα μέρος και μας ζαλίζει...!
    (αν δεν ήταν και το νανανανανα μη μ' ακολουθείς το πιο μισητό τραγούδι της χρονιάς- το αποφάσισα εγώ άρα η απόφαση θεωρείται απόλυτα έγκυρη και καθολική-θα σας αγαπούσα ακόμα περισσότερο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σερί α παρί? Αααααχ τι σικ!
    Παρακαλώ να εξαιρεθούν τα νύχια των ποδιών, διότι αλλιώς θα αντισταθώ μέχρι τέλους!
    Θα τα βάφω κι ας λέτε εσείς.

    Στο πλαίσιο της πολιτιστικής επανάστασης μπορούμε να απαγορεύσουμε και την τηλεόραση παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζομαι, αγαπητόν θηλαστικόν, ότι υποφέρετε από το σκόρδον εν Παρισίοις, καθότι το τιμούν ιδιαιτέρως. Θα επρότεινα επίσης την απαγόρευσιν και της λέξεως "καβάλος": εκτός από συνειρμούς με καβαλάρηδες και Roberto Cavalli (που έχουν μίαν σικ διάστασιν, ομολογουμένως) το υπόλοιπον είναι πολύ μπασκλάς.

    Υ.Γ.: Δια το ενοίκιόν σας όντως χρειάζεται εγγυητής, αλλά μπορεί να βρείτε κανέναν καλόν άνθρωπον εν Παρισίοις (εντάξει, μπλακ χούμορ κάνω...). Έτερη λύσις είναι να καταθέσετε ένα σεβαστόν ποσόν εις κλειδωμένον λογαριασμόν Τραπέζης, ώστε να χρησιμεύσει τούτο ως εγγύησις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφίζω την πλήρη κατάργηση των θερμίδων στις σοκολάτες. HAsta la victoria siempre!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tzagalagabugu, ναι, εγώ θα μας σώσω όλους! [ενδιαφέρον το άρθρον, μερσί!]
    σουτκεζγέρλ, εγώ σας αγαπώ καθημερινώς και ανιδιοτελώς. μη μου συγχύζεσθε με το άσμα, ήτο μεγάλο σουξέ, νεσπά;
    αβαδίστ, ουί. λίαν συντόμως, τέλος πάντων. κοιτάχτε, θα κάνω μια νομοθετική χαβούζα, ώστε να κυκλοφορείτε ελεύθερα. [καλέ ποια τηλεόραση; :Ρ]
    άνακτά μου, θα απαγορεύσω το σκόρδον κι εκεί. παγκοσμίως. μα κάντε κι εσείς κάτι, κοτζαμάν άναξ! δε γνωρίζω τα νομοθετικά. [μερσί διά την συμβουλήν επί του ενοικίου και του εγγυητού. το σεβαστόν ποσόν ήτο το δωδεκαπλάσιο του μηνιαίου ενοικίου. και νεφρό να βάλω ενέχυρο, δε βγαίνω. αλλά σας ευχαριστώ!]
    πασταφλόρα, έτσι σας θέλω. δυναμικιά, με πυγμή και στοχευμένη! ροκ ον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή