Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Καλέ, με θέτε;

Έχω αφήσει συνολικά -με μετριοπαθείς υπολογισμούς- γύρω στα είκοσι βι[ζ]ογραφικά. Όλαι αι πολυεθνικαί και μη αλυσίδαι, έχουσι εις την κατοχήν τους τον ρεζουμέ μου, όστις παρουσιάζει άνθρωπον ικανόν διά να αναλάβη την υψίστου σημασίας θέσι του πωλητού.
Διότι είναι, εν τέλει, μια επιστήμη. Πρέπει, όσο να πεις, να μπορείς να κάνεις ένα υποτυπώδες πι-αρ, γιατί το θέμα δεν είναι να εξυπηρετήσεις τον εκάστοτε πελάτη, αλλά να τον κάνεις να θέλει να ξαναέρθει. Επίσης, πρέπει να χειρίζεσαι τα διάφορα γραφειοκρατικά με μία σχετική άνεση, γιατί αν το σούπερβάιζορ έχει κανονίσει να ξύσει τη μουνάρα του, ποιος θα ασχοληθεί με τις παραγγελίες; Συν τοις άλλοις, είναι επιθυμητή και μια γνώση από τα του ταμείου. Άνθρωψ είναι και ο ταμίας, μπορεί να του τύχει κάτι σοβαρό και να πρέπει να τον αντικαταστήσεις. Που-χου, πώς να κάτσει στο πόστο του όταν πρέπει να ξύσει τη μουνάρα του σούπερβάιζορ, ώστε να βιώσει τις προοπτικές ανέλιξης που του υπεσχέθησαν άμα τη προσλήψει του; Μπορεί βέβαια όλο το μαγαζί να ξύνει τη μουνάρα του σούπερβάιζορ κι ο σούπερβάιζορ με τη σειρά του, τη μουνάρα κάποιου υψηλότερα ισταμένου κι όλο μαζί το τιμ να ξύνει, μετά σπουδής και μανίας, μία τεράστια, θεόρατη μουνάρα κι όλοι να είναι μια ευτυχισμένη επιχείρηση με δυναμική παρουσία στο χώρο τ__ ____ [συμπλερώστε μονάχοι σας] και προοπτικές εξάπλωσης όπως η νόσος τ__ _____ [ομοίως].
Υποθέτω πως οι είκοσι ρεζουμέδες που διεμοίρασα, προκάλεσαν την ίδια εντύπωση που θα προκαλούσε ο Μίστερ Μπούτια ντυμένος νεράιδα. Ουδέν τηλεφώνημα, ουδέν απειλητικό ιμέιλ, έστω για να με βρίσουνε που τόλμησα να πατήσω τα άγια χώματα του καταστήματός τους και να διανοηθώ πως θα μπορούσα να είμαι ένας επίλεκτος: ένας πωλητής στο κατάστημά τους.
Υπήρξε, βέβαια και μία φωτεινή εξαίρεση. Η υπεύθυνη ενός καταστήματος [ω ναι, η υπεύθυνη χερσέλφ βγήκε απ'το γραφείο της για να δει σε ποιόνανε ανήκε ο ρεζουμές] μου είπε πως με θέλει, με ποθεί, σβηνειχάνεταιμακριάμου και θα με πάρει τηλέφωνο αύριο-μεθαύριο για να κανονίσομε τες λεπτομέριες.
Χαουέβα, επειδή το "αύριο-μεθαύριο" παρήλθε, αι ελπίδαι σβήκανε. Δε θα προσληφθώ. Λογικά κάποιος μη καπνιστής με βραβείο νόμπελ, εξαιρετική μυρωδιά, τέλεια φωνή, πάλλευκα δόντια, λεπτά δάχτυλα, κατάξανθα μαλλιά, μπλε μάτια, με το φως των αγγέλωνε να τον λούζει και το σημάδι της υψίστου σοφίας του κυρίου ημών ξενοφόντα ζολώτα, με εξάλειψε απ'το χάρτη. Με το καλό και τις ευχές μου διά μίαν καλήν σταδιοδρομίαν.
Σε σέξε σοπ δεν έχω δώσει ακόμα βιογραφικά. Αυτά νεξτ γουίκ.
Ποίηση! Διότι αν αφήσουμε το ταλέντο, ατροφεί:
Σ'εκείνο το μικρό ντουλάπι
πο'χεις τα λουλούδια σου,
μισή ζωή σου άφησα.
Απέναντί σου μη κοιτάς,
έναν καθρέφτη έχεις.
Βάλε και τ'αρχίδια μέσα.

10 σχόλια:

  1. Σας συνιστώ να αρχίσετε να μοιράζετε ρεζουμέδες και σε πολυεθνικάς. Ευδοκιμεί εκεί το υβρίδιον Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων. Εσείς είσθε ο Πόρος όπως κατανοείτε και αυτή είναι το υπερβιονικό χέρι που θα σας ζουλήξει...δε θα προχωρήσω σε άλλες αηδιαστικέ και απεχθεί λεπτομέρειαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταιτε εσείς αγαπητέ, φταίει το ότι περνάμε κρίση. Συγγνώμη που δεν σας τα λέω με εξτραβαγκανζες, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    Σας εύχομαι να σας πάρουν αύριο τηλέφωνο, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιθανοτατα το "αυριο-μεθαυριο" εχει διαρκεια 40 ημερων... :)

    ευχομαι ολοψυχα το κουδουνισμα του τηλεφωνου να σπασει τη σιωπη, το συντομοτερο!

    http://emptyshadowsintheair.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Immortal Hope8.2.10

    Δεν ξέρω αν σας παρηγορεί αλλά είμαστε κ άλλοι που μας έχουν χεσμένους οι wannabe εργοδότες- κ μάλλον χρησιμοποιούν τα βιογραφικά μας για κωλόχαρτο!- Επίσης, είναι πολύ της μόδας αυτό με την προυπηρεσία! π.χ. να έχεις υπηρεσία ως τηλεφωνητής σε γυράδικο! Γιατί αν δεν έχεις, αποκλείεται να μπορέσεις να κρατήσεις παραγγελία, διεύθυνση κ τηλέφωνο πελάτη!!! Αααα!!! Ιδιαίτερη ζήτηση έχουν οι συνταξιούχοι!!! Μια ματιά να ρίξεις στον Αγγελιοφόρο πετυχαίνεις αγγελία: "ζητείται συνταξιούχος σε γραφείο τελετών!" Όπότε η ελπίδα δεν έχει χαθεί! Αν όχι άμεσα, σίγουρα μετά τα 60 θα αποκατασταθούμε επαγγελματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι θεός. Απλά! Προσκυνώ :)

    για να καταχωρήσει το κομμεντ ζητά να γράψω pyrsion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. perimene kai ayth th vdomada gia apadisi..
    stn ellada eimaste oi 2 meres einai panta mia vdomada[minimum]
    kai eipa 8a se parw x8es thlefwno alla me touta k me keina to xehasa...
    kane mou mia anap ooootan mporeseis gt 8a xa8w pali.
    eimai k hli8ia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nα στείλετε βιογραφικό σε μπαρς και κλαμπς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ λέω να ποθρασυνθείς και να στείλεις βιογραφικά σε θέσεις σούπερ υψηλών απαιτήσεων. Θα δουν το βιογραφικό και θα πουν "μα τι θέλει αυτό το άτομο με προσόντα πωλητή από μας; του στριψε; να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο, να δούμε τι νούμερο είναι. Μετά θα πας στο interview και θα μαγέψεις. Και θα κατακτήσεις έτσι τον κόσμο, γρήγορα και αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έλα βρε, έχει και τα ωραία της η δουλειά! Τελείως υποθετικό παράδειγμα, να σου στέλνουν να ζωγραφίσεις ένα ανθρωπάκι για μια φαρμακευτική εταιρία, και να σου δίνουν μια πρόχειρη ζωγραφιά για το πώς πρέπει να μοιάζει και μετά να σου λένε να το βελτιώσεις όμως, όχι έτσι πρόχειρο που στο κάναμε εμείς, εσύ είσαι η καλλιτέχνης, και μετά όταν το κάνεις όσο πιο όμορφο και γλυκούλι μπορείς, να σου λένε ξέρεις; η εταιρία το θέλει όπως στο κάναμε εμείς το έχει ήδη εγκρίνει έτσι, και μάλλον είσαι πολύ ηλίθια και ατάλαντη που το βελτίωσες, και τώρα δε σε εμπιστευόμαστε και στο λέμε στα μούτρα σου!

    Α ναι, η Χριστίνα Αντουανέτα είμαι. Τα σπάειιιιιι το πουστ σου, και το βλογκ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23.6.11

    d-a-k-x-y-s-a

    xaxaxxaxaxxa

    δεππυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή